Żywność

26 października 2022

Kiszonki – przetwory z warzyw znane na całym świecie

Kiszonki warzywne są tak głęboko związane z tradycyjną kuchnią polską, że uważamy, iż jest to...

Więcej
24 sierpnia 2022

Zupy na zakwasie z mąki – dania na święta i na dzień powszedni

Obecnie rzadko już spożywamy obiady składające się z dwóch posiłków. Przez chroniczny braku czasu, co...

Więcej
30 lipca 2022

Food pairing – gotowanie może być przygodą

Wprawdzie jesteśmy przyzwyczajeni do konkretnych połączeń smakowych, nie znaczy to, iż zestawianie ze sobą dań,...

Więcej
26 lipca 2022

Nie lubisz kiszonych ogórków? Sprawdź co tracisz!

W zupie, w sałatce warzywnej, na kanapce lub jako dodatek do drugiego dania – ogórki...

Więcej
25 maja 2022

Kawa ristretto

Ristretto – co to za kawa? Wiele osób, przeglądając menu kawiarni i popularnych restauracji zadaje...

Więcej
11 grudnia 2021

Pieczywo i wyroby cukiernicze z Piekarni Pochopień

Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na...

Więcej
26 sierpnia 2021

Ekologiczna żywność nieprzetworzona – jak ją rozpoznać?

Od prężnego rozkwitu branży spożywczej, który obserwujemy od początku XX wieku, wyroby jedzone przez nas...

Więcej
8 października 2020

Ciekawe zajęcia dla maluchów – kurs gotowania dla dzieci

Dzieci lubią pomagać nam w gotowaniu – przystrajać wypieki czy podawać i wybierać składniki. Chciałabyś...

Więcej